Цветанов: Търсим подкрепа от всички политически сили

Цветанов: Търсим подкрепа от всички политически сили | StandartNews.com

"Търсим подкрепа от всички политически сили, включително и от БСП, водя разговори с председателите на всички парламентарни сили". Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНТ. Той уточни, че няма притеснения за стабилността на правителството.

"Понякога има проблеми с комуникацията между коалиционните партньори, но отношенията са добри", добави той.

Смятам че в чисто работен план имаме добра комуникация с Реформаторския блок, каза той по повод изказваният на Радан Кънев, че се търси подкрепа от ДПС. "Когато в България беше председателят на ЕНП Джозеф Дол искаше да проведе разговори с всички парламентарно представени партии освен "Атака". Това е нормално изградена европейска комуникация. Естествено в се търсеше съответният конструктивен диалог в българския парламент. Стигна се до извода и решението, което взе нашият председател - да се търси широка коалиция. Що се касае до подкрепата на ДПС мога да дам пример – вчера законът за горите беше подкрепен и от реформаторите, и от патриотите и от ДПС, и от ГЕРБ. Това че се търси напрежение между партиите, ГЕРБ няма да се поддаде на това", коментира още той.

Основната ни цел е да правим реални политики и да търсим по-широка подкрепа за следващите избори, каза Цветанов и изтъкна, че конфронтацията между отделните политически партии не е нужна. "Когато влезеш в голямата политика конфронтацията не води до нищо добро, тя те отдалечава от европейските ценности", допълни той.

Цветанов коментира и срещата му с представители на Патриотичния фронът. "Днес ще имаме отново работни срещи с ПФ и с представители на Министерски съвет, утре ще се срещнем с представители на МВР, работим и по въпроса с активната регистрация на избирателите. Ще изчистим абсолютно всички детайли. Планира се среща и с министър-председателя Бойко Борисов. Смятам, че това е нормално - всяка една от парламентарните групи има своите изисквания. Трябва да търсим компромис, за да можем да вървим напред и да изпълняваме програмата на правителството. Убеден съм, че ще продължим да работим заедно", добави председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

"В енергетиката започнахме работа в дългосрочен план. В първото тримесечие имаме печалба около 25 млн. лв. Предоговарянето с американските Марици ще доведе пред предстоящите 10 години до 1 млрд. по-малко да платим, което означава годишно 100 млн.", коментира Цветанов. На срещата вчера се постарах да бъда максимално подготвен с отговорите. Днес и утре на разговорите ще изчистим всички неща. Предстои среща и премиера Бойко Борисов, съобщи Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай