Цветанов: Ще подкрепим министерските оставки, ще решим колко ще бъдат те

Цветанов: Ще подкрепим министерските оставки, ще решим колко ще бъдат те  | StandartNews.com

След коалиционния съвет с „Обединени патриоти" ще има повече яснота за министерските оставки. ПГ на ГЕРБ ще подкрепи внесените в парламента министерски оставки. Колко ще бъдат те и кои ще бъдат те ще бъде решено на коалиционния съвет. Това заяви пред журналисти във велинградското село Драгиново председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

„Правителството е стабилно. Имаме висок икономически растеж и 2,5 млрд. лв. повече приходи в републиканския бюджет. Ако се запази тенденцията за добра събираемост на приходите, очаквам бюджетът да достигне 120 млрд. лв., което ще даде възможност отново да увеличим минималното работно възнаграждение и да запълним други дефицитни сектори", съобщи Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ благодари на кмета на Велинград д-р Костадин Коев и на неговата администрация за активната им работа, въз основа на която днес община Велинград е пример. „Днес община Велинград е финансово стабилна, инфраструктурата се развива, а това е гаранция за привличането на още повече туристи", сподели задоволството си Цветанов.

Той благодари и на жителите на община Велинград за силната им гражданска позиция, която не позволи реализирането на потенциалното инвестиционно намерение за разработването на мина за волфрам в общината.

„Впоследствие бяха организирани много срещи, включително и с мое участие, като в крайна сметка успяхме да защитим интереса на велинградчани и бъдещето на туризма в региона", подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ.

Правителството инвестира много в образователната инфраструктура, каза още в Драгиново Цветан Цветанов. Той обясни, че заделените средства за образование са над 620 милиона лева. По думите му в сферата на образованието ще продължи политиката на ГЕРБ, насочена към увеличаване на заплатите на учителите, тъй като трябва да се осигури плавен преход от едно поколение към друго.

"Младите учители трябва да имат дори условия за работа и да са материално осигурени, за да постигат високи резултати, гаранция за бъдещето на децата. Това е очакването на родителите и на цялото ни общество към тях", каза Цветанов. Той призова родителите да отделят повече време за децата си и да им помагат при решаване на проблемите.

"Родителите са тези, които трябва да осигурят здравословна семейна среда. Дни преди началото на учебната година пожелавам на децата много успехи и знания, осигурени с подкрепата на техните учители", допълни Цветанов. Той отново припомни, че правителството работи за изграждане на нови учебни заведения.

"Целевите средства, в размер на над 1,6 милиона лева, които осигурихме за новата детска градина в село Драгиново ще дадат спокойствие и сигурност на родителите а техните деца, защото до сега те учеха в сгради с дървена конструкция и играеха на площадка, която не е в унисон с европейските изисквания", каза също Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай