Цветанов пак обясни колко апартамента има

Цветанов пак обясни колко апартамента има | StandartNews.com

София. Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни пред журналисти в парламента колко и какви апартаменти има.

Цветанов заяви, че има един апартамент, който е на родителите на жена му, закупен е през 1964 г. и после те са го прехвърлили на своята дъщеря. „Те живеят сега там, и това им е основното жилище", посочи Цветанов. „Апартаментът, в който живее майка ми, е от обезщетение, което сме получили от къщата, която сме имали, и е от закупено място още от 1956 година. Третият апартамент вече е продаден - закупен е през 80-те години, като е прехвърлен от моите родители към мен. Четвъртият апартамент е единственото жилище, което са закупили родителите на съпругата ми, и е закупен през 2006 г. Има и два апартамента, които са закупени през 2008 г., но с предварителен договор от 2006 г. Единият е закупен с кредит от ДСК за 30 години с погасителен план, и всеки месец ми удържат около 800 лева, а другият е платен. Това е един апартамент, който съм загубил", посочи екс вътрешният министър.

Той отбеляза още, че не е приключила проверката за имотното му състояние във връзка с дело, водено срещу него. Още в качеството си на министър на вътрешните работи Цветанов направи отчет на апартаментите, които има, в пленарна зала на парламента.

В тази държава единственият орган, който може да преценя дали едно лице е виновно или не, е българският съд, поясни по-късно Цветанов.

Той подчерта, че обвинителните актове се внасят от прокуратурата, а не от Министерство на вътрешните работи.

„Нека да се върнем в началото на моя мандат - именно тогава имаше човек, който убождаше децата в парковете, и той беше задържан. Имаше и убийство на Стоян Стоянов във фирма „Гранит", и беше разкрито. Знаете какво се случи с Наглите" – бяха задържани, осъдени на първа инстанция. Ами „Килърите" – беше задържана група, която извършваше поръчкови убийства, сега те са с доживотни присъди. Има ги и количествата задържани наркотици", обясни Цветанов.

Той попита - дали е ощетил с нещо държавата, или е направил нещо за нея? „Работил съм само за интересите на държавата, и за това да има по-голяма сигурност", заяви зам.-председателят на ГЕРБ. Той отбеляза, че трябва да се види какво се случва през летните месеци по българските курорти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай