Цветанов: Няма да има предсрочен вот

Цветанов: Няма да има предсрочен вот | StandartNews.com

Запитан готви ли се ГЕРБ за предсрочен парламентарен вот в началото на 2017 г., зам.-председателят на партията Цветан Цветанов заяви категорично, че според него такъв няма да има.

Той е уверен, че ГЕРБ ще спечели президентските избори наесен и това ще даде импулс правителството да довърши мандата си. В рамките на анализа на местните избори от миналата есен стана ясно, че продължава да се задава въпросът защо паднаха толкова много гласовете за Детелина Николова. Според Цветанов в партийната структура има напрежение, но той заяви, че продължилото над 3 часа заседание е помогнало за консолидация и мобилизация на организацията.

„Всички са виновни, след като има такъв резултат – както тези, които активно са участвали в кампанията, така и тези, които под една или друга форма са разделили кампанията на кметски избори и на общински съветници. Под една или друга форма не е била осъществена екипна игра", коментира провала на местните избори партийният зам.-ръководител. Запитан ще има ли смяна на ръководството на общинско и областно ниво, Цветанов сподели, че не може да се ангажира с отговор, защото решенията се вземат от ръководството на партията и нейния лидер Бойко Борисов, но добави, че яснота за това ще има до две-три седмици.

Цветанов заяви, че няма противоречия между него и вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в отговор на питане на медиите, като подчерта, че всеки един министър е политическо лице и той винаги се осланя на професионалистите и на професионалното ръководство в системата на МВР. И допълни:  „Само ще кажа, че от 2013 г. умишлено беше съсипана системата на МВР и когато се задават въпроси дали има политически чадър към определени силови групировки и в случая, който беше в Слънчев бряг, мога да кажа категорично - експериментът „Орешарски" превърна МВР в услуга на организираната престъпност".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай