Цветанов: ГЕРБ няма номинация за правосъден министър

Цветанов: ГЕРБ няма номинация за правосъден министър | StandartNews.com

ГЕРБ няма номинация за правосъден министър. Това съобщи в сутрешния блок на Нова тв зам.-председателят на партията Цветан Цветанов. И уточни, че се водят по-скоро разговори и се обсъжда кандидатура между ГЕРБ и Реформаторски блок.

Всеки може да бъде разглеждан, в това число и Меглена Кунева, допълни той. И изтъкна, че той и неговите колеги ще изчакат номинацията на РБ, защото така е редно.

„Несъстоятелно е да говорим за извънредни избори, защото днешното управление няма алтернатива", категоричен бе той. И добави, че от гледна точка на сигурността и стабилността на държавата е по-добре да няма избори. "Ако отидем към предсрочни избори, ще имаме служебно правителство и 3-4 месеца държавата ще бъде блокирана", каза той. 

„Ако започнат процесите за умишлено и съзнателно дестабилизиране на държавата не виждам причина да не отидем към предсрочни избори", коментира Цветанов и изтъкна, че Радан Кънев вече е започнал своята президентска кампания. 

„В преговорите някои парламентарни групи направиха компромиси, които в началото изобщо не искаха да се подлагат на обсъждане. В момента имаме разделение на ВСС на две колегии; имаме вече отмяна на тайното гласуване, но в началния етап беше немислимо; имаме избор на парламентарна квота с 2/3", коментира той за съдебната реформа.

ГЕРБ е с протегната ръка към всички парламентарно представени партии, които са за стабилността на този кабинет, каза още Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай