Цветанов: ГЕРБ е безспорен лидер вече 10 г.

Цветанов: ГЕРБ е безспорен лидер вече 10 г.  | StandartNews.com

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председателят на партията Цветан Цветанов събира във Враца на семинар на софийската организация на ГЕРБ. Форумът ще се състои на 16-ти и 17-ти април 2016 г. и на ще присъстват Цветомир Паунов – областен координатор на ГЕРБ – София и административен секретар на партията, Калин Каменов – кмет на община Враца и Богдан Мирчев – представител на фондация „Ханс Зайдел" за България.

В мероприятието ще се включат 120 представители, сред които депутати от ГЕРБ-София, общински съветници от ГЕРБ-София, районни ръководители на ГЕРБ в столицата, кметове на райони от ГЕРБ в София, кметове на кметства от ГЕРБ и председатели на Младежи, Жени, Старейшини и Предприемачи на ГЕРБ в София.

Лектори на форума ще бъдат народните представители от ГЕРБ-София Станислав Иванов, Александър Ненков и Данаил Кирилов, заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов и евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел, Владимир Уручев и Андрей Ковачев.

В предстоящите месеци всички ще усетят силната местна власт и подкрепата на държавата. Имаме специално отношение към Северозападния регион - това е декларирано многократно и от премиера Бойко Борисов. Подобряването на инфраструктурата във Враца, Видин и Монтана е приоритет. Това заяви председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов на пресконференция във Враца.

„С общи усилия ще бъдем много по ефективни и полезни, за да усещат хората подкрепата на местната власт и на държавата. Миналата седмица на заседание на Министерски съвет бяха отпуснати над 68 милиона лева за Северозападния регион, 5 милиона от тях са за Враца. Това показва красноречиво отношението на правителството към региона", обясни Цветанов. По думите му, развитието на един регион не става чрез разделение. „Държавата има еднакво отношение към всички общини и региони. ПГ на ГЕРБ полага максимални усилия, за да намерим консенсус между парламентарно представените партии и да работим в интерес на обществото", обясни Цветанов.

„Ние даваме висока оценка на резултатите, които постигнахме в област Враца. Благодаря на Калин Каменов, че прие предизвикателството да влезе в битката за кметското място във Враца. Един млад човек от Враца се върна във Враца, за да помогне за развитието на града", заяви Цветан Цветанов. Председателят на ПГ ГЕРБ благодари за инициативността на областния координатор на партията във Враца инж. Петя Аврамова и на народния представител Красен Кръстев. По думите му, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев е изключително активен и разпознаваем в региона.

Зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че партията се е доказала като системна партия, защото вече 10 години е безспорният лидер във всеки един национален избор, който се провежда. „Имаме членска маса над 90 000 хиляди, което говори за устойчивостта и реалния организационен живот, който има в структурите", посочи Цветанов. Той подчерта ролята на ЖГЕРБ, ПГЕРБ, МГЕРБ и СГЕРБ за обществения живот.

Кметът на Враца Калин Каменов благодари за подкрепата, която е оказвана и продължава да се оказва на Враца и региона. „С подкрепата, която имаме, тепърва ще има резултати от нашата работа. Трябва да наваксаме изоставането на водния цикъл. Тази година ще е трудна за мен и моя екип, но сме в процес на изпълнение на най-трудните части от водния цикъл. Имаме голямо желание да свършим най-трудната част от проекта и ще го направим. Убеден съм, че ще получим подкрепата на ГЕРБ и на държавата, за да подобрим живота във Враца", категоричен бе Каменов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай