Цветанов: Атаките срещу Марковска са преднамерени

Цветанов: Атаките срещу Марковска са преднамерени | StandartNews.com

София. Атаките срещу Венета Марковска са преднамерени. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Цветан Цветанов по повод на обвиненията срещу Марковска.

"Тя е много важен фактор в съдебната система като зам.-председател на Върховния административен съд. Ако имаше нещо вярно в тези доноси, защо тя се атакува чак сега, защо е била тази търпимост през 20-те години на кариерно израстване." Това попита вътрешният министър Цветан Цветанов в интервю за БНР.

Скандалът с анонимката избухна едва след избирането от Парламента на Марковска за конституционен съдия. Заради това ЕК дори ни заплаши с извънреден доклад върху правосъдната система. 

Засега няма ноа дата, в официалния документ на ЕК е записано, че следващият доклад ще бъде през декември 2013 г., каза Цветанов.

Заради скандала Марковска подаде сигнал, с който поиска да се разследва кой е първоизточникът на доноса срещу нея. Тя заяви, че докато не се изчисто името й от клеветите, няма да се закълне като конституционен съдия.

Вътрешният министър обаче каза, че ще е много трудно МВР да установи кой е източникът на доноса, тъй като сигналът е анонимен. Полицията обаче ще направи всичко възможно да си свърши работата, след като е сезирана за това.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай