Цветанов: Лъже и Радев - неформалният лидер на БСП

Опозицията може да бъде чута само в парламента

Цветанов: Лъже и Радев - неформалният лидер на БСП | StandartNews.com

В лъжите, които БСП тиражира се включи и неформалния им лидер - президентът Радев, каза пред Жени ГЕРБ във Велико Търново зам.-председателят на партията Цветан Цветанов, цитиран от „24 часа“.

Изказването бе по повод мотивите в президентското вето за Изборния кодекс и изказването на вицепрезидентът Илияна Йотова, че след отхвърлянето му на ход е Конституционния съд.

Според Цветан Цветанов няма основания за намеса на Конституционния съд, защото не е нарушено конституционното право за гласуване, нито възможността за съдебен контрол. "Остава прагът от 7% за преференциите и пренареждането на депутатските листи от избирателите. За да може действително да отпаднат всякакви спекулации за някаква подредба или нарушено изборно право", коментира той.

"Бяхме укорени, че не започваме смяна на ЦИК, опорната точка на Нинова да атакува ГЕРБ, но информацията от колегите от БСП е, че всъщност Нинова разчиства сметки, тъй като представители им в ЦИК са предложени от старото ръководство и тя не може да с позволи лукса, тези хора да представят нейното еднолично управление", каза Цветанов. Той посочи, че в новите членове на ЦИК тя оставя 1 от 6-тима който й е верен.

Заместник-председателят на ГЕРБ заяви още, цитиран от БТА, че опозицията има своята сила и може да бъде чута, когато участва в българския парламент. "В петъчния ден, който винаги се възприема като денят на опозицията, за да може тя да задава своите въпроси към изпълнителната власт, ние виждаме, че няма острота от тяхна страна, защото депутатите от БСП просто не ходят на работа", каза Цветанов.

Той допълни, че така управляващите имат възможност да презентират това което е направено, а там където има проблеми министрите да казват какви са стъпките за тяхното отстраняване.

Пред репортери Цветанов посочи, че подводните камъни, които очаква в предизборната надпревара, са популизмът, неистините, които могат да бъдат тиражирани в публичното пространство, предпазването от фалшивите новини и дезинформацията. Той каза, че ГЕРБ постоянно се срещат с хората, разясняват своите политики и търсят обратната връзка.

Смятаме, че жените са част от авангарда на политическа партия ГЕРБ и когато се говори по сериозните теми в различните сектори, винаги жените могат да дадат необходимите насоки и корекции, каза Цветанов при откриването на осмата политическа академия на Жени ГЕРБ, която се откри в старопрестолния град.

Той отбеляза, че има някои системни партии във вътрешнополитически план, които са приели националпопулистки подход и не участват активно в това, за което са избрани в националния парламент и уточни, че това е БСП.

При откриването на академията председателят на Жени ГЕРБ Ева Соколова припомни, че това е осмата национална академия за структурата, но на регионално ниво са се състояли над 50 академии.

Участниците във форума бяха поздравени от кмета на Велико Търново Даниел Панов. Сред гостите и лекторите са председателят на НС Цвета Караянчева, еврокомисаря Мария Габриел, евродепутати и министри.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай