Цветанов с шокиращи разкрития за Борисов. Иска да го разследва

Каква е истината за Цецомобила

Цветанов с шокиращи разкрития за Борисов. Иска да го разследва | StandartNews.com

Шокиращи разкрития за Бойко Борисов направи бившата му дясна ръка Цветан Цветанов. Той бе гост в подкаста на журналиста Мартин Карбовски.

Цветанов заяви, че никога не е бил от близкото обкръжение на Бойко и му е бил верен, но независим, защото никога не е бил държан с компромати. "Не съм изгонен от ГЕРБ, аз сам си тръгнах. Дадох на Борисов възможността да вземе политическото решение за бъдещето ми, но той не пожела да го направи", заяви Цветанов.

Водачът на "Републиканци за България" заяви, че формацията му няма да участва на предстоящите избори през април, тъй като е видно, че постоянните вотове не носят нищо добро на страната. "Не е редно гласовете да се фрагментират. Аз явно съм заявил подкрепата си за коалицията ПП-ДБ. На предишни избори аз помогнах на Христо Иванов за първи път да вкарат депутат от Видин", каза още Цветан Цветанов.

Според него отсъствието му от парламента при първото участие на избори през 2021 г. се дължи на репресии от страна на Борисов. "За първи път се провеждаше вот докато ГЕРБ е на власт. Мои хора по места бяха привиквани, съветвани да се откажат от подкрепата си за нас", каза вицепремиерът и МВР шеф в първия кабинет на Борисов.

Той твърди още, че като вътрешен министър никога не се е занимавал с незаконни дейности и подслушванията с т. нар. "Цецомобилите" са медийна измислица. "Бойко да си каже кой му е правил записи на срещите с разни бизнесмени", каза Цветанов.

Той обяви, че се гордее с работата си като вътрешен министър и с всички  знакови дела срещу "Килърите", терористите от Сарафово и т. н. Винаги съм се ръководил от закона и съм получавал само похвали от чуждестранните ни партньори, каза лидерът на републиканците.

Запитан от Карбовски дали ако днес беше на поста, щеше да разследва Борисов, Цветанов се закле, че би се заел с прочутото шкафче на бившия премиер.

А на въпроса как Бойко винаги оцелява политически, Цветанов беше категоричен: "Заради отлично изградената от мен партийна структура!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай