Цветанов обвини Нинова, че пуска фалшиви новини

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов определи като фалшива новина изказването на лидера на БСП Корнелия Нинова за отказ да й бъде предоставена зала за среща с кметовете на малките населени места във Видин...

Цветанов обвини Нинова, че пуска фалшиви новини | StandartNews.com

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов определи като фалшива новина изказването на лидера на БСП Корнелия Нинова за отказ да й бъде предоставена зала за среща с кметовете на малките населени места във Видин. По време на брифинг в сградата на парламента Цветан Цветанов заяви, че очаква и в бъдеще да възникват подобни въпроси.

"Това е пореден опит, в който вие ежедневно искате да тиражирате или лъжи, или фалшиви новини, с които смятате, че ще си повишите политическия рейтинг", посочи Цветанов. Той обясни, че срещата на Нинова се провежда в момента в сградата на общинската Симфониета. "Разрешението за ползването на залата е издадено от директора на Симфониетата, който е служител на общината. Залата е платена с фактура на общинския съвет на БСП на стойност 100 лв.", обясни Цветанов.

"Аз съм убеден, че при системния подход на произнасянето на много лъжи, много фалшиви новини и журналистическият интерес ще намалява. По този начин БСП ще осъзнаят, че имат лидер, който ги води към пропастта, но не лидер, който може да даде алтернатива на днешното управление", заяви Цветанов. После той се обърна и към колегите си народни представители от ПГ на БСП за България с думите: "Искам да кажа, че съжалявам за това, което преживяват народните представители от БСП. Колеги, бъдете силни, бъдете искрени и кажете истината на вашите пленуми. Вие сте достойни хора, но за съжаление имате лидер, който може само и единствено да ви изведе от парламента. Сега го прави по един административен начин. Въпросът е да не ви извади като бъдеща парламентарна група в изборите, които ще се проведат през 2021 г."

В отговор на упреците, че залата в общинския съвет е била отказана за среща със Сдружението на кметовете на малките общини, Цветанов поясни, че до кмета на Видин, който е от ГЕРБ, изобщо не е постъпвало уведомително писмо на 18 февруари, когато са били разпратени такива до кметовете на малки общини и населени места. По думите му такова искане е постъпило едва на 20 февруари и е отказано във връзка с предварително обявено още на 18 обучение за работа с лични данни на служителите на общината. Цветанов коментира още, че по начина, по който действат от БСП, могат само да отблъснат симпатизантите си.

Той опроверга и думите на Нинова, че имало изискване и към директорите на детските градини да подават документи в ДАНС и едва ли не да се превръщат в "доносници". "Моля ви, когато говорите подобни неща, имайте предвид, че народните представители от БСП са участвали активно в законодателната дейност и приемането на всеки един закон", обърна се той към лидера на БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай