Цветан Цветанов: Силната страна на ГЕРБ е, че сме винаги сред хората

Цветан Цветанов: Силната страна на ГЕРБ е, че сме винаги сред хората | StandartNews.com

Това, което е силната страна на ГЕРБ, е, че ние винаги сме сред хората, каза след първата копка за изграждане на нова детска градина във велинградското село Драгиново, председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, цитиран от Агенция Фокус.

„Ние не правим като някои други политически сили, защото вие видяхте, че една парламентарна сила, която в момента е опозиция като БСП – те заявиха категорично, след като започна есенната сесия на парламента, че отиват да се срещнат с хората. Аз искам да им кажа, че нашето задължение като политици е да се срещаме с хората ежедневно и да решаваме техните проблеми. ГЕРБ го прави постоянно. И за това днес тук имаше толкова много хора. Не за поредната предизборна среща, а за поредното изпълнено обещание и доверие, което градим с хората по време на ежедневната ни комуникация. Аз не видях днес тук да бъде нито Корнелия Нинова, нито да има представител от БСП за нещо, което се прави за жителите на Драгиново, за хората, а ние искаме да говорим и да работим с хората", каза също Цветанов.

По думите му не трябва да се противопоставяме, защото вчера беше един много важен ден за България – Съединението. „Когато се разделяме и противопоставяме, няма как да се получи силата, а ние трябва да бъдем обединени за каузите, за гражданите на България, която да става все по-добро място за живеене с възможности за лична и професионална реализация", уточни председателят на ПГ на ГЕРБ.

С откриването на новия политически сезон разбрахме, че в БСП са решили да започнат да се срещат с хората. На колегите от опозицията искам да кажа, че като народни представители да провеждаме непрекъснато срещи с гражданите е наше задължение и неслучайно през всичките тези години ПП ГЕРБ нито за миг не се е откъснала от хората по регионите и техните проблеми, каза още Цветан Цветанов.

„Днес в село Драгиново се събрахме по много хубав повод - да дадем началото на строителството на нова придобивка за жителите на населеното място и да отчетем поредния изпълнен ангажимент от ГЕРБ. За съжаление, днес тук не дойде нито Корнелия Нинова, нито някой друг представител на БСП", отбеляза Цветанов. В духа на 6 септември пред представителите на медиите Цветан Цветанов сподели твърдото убеждение на всички в ПП ГЕРБ, че никой няма интерес от непрекъснатото противопоставяне. „Единствено ако сме обединени ще бъдем силни и ще направим България по-добро място за живеене с възможности за лична и професионална реализация", подчерта той.

Ако имаме добрата прогнозна рамка за предстоящите три години съм убеден, че бюджетът може да достигне до 120 милиарда лева, а в момента той е 105 милиарда, каза Цветанов. Той коментира, че това ще даде възможност за ново увеличение на минималната работна заплата. По думите му в започналата есенна пленарна сесия на парламента предстои разглеждането на важни закони, свързани със съдебната реформа, социалната сфера, образованието, закони в областта на киберсигурността, за здравната каса и НОИ. „Най-важният закон разбира се е за републиканския бюджет. Ще се търсят варианти за такива параметри, които да са полезни за изпълнението на управленската програма, за държавата", коментира Цветанов.

По отношение на един от основните приоритети в програмата на ГЕРБ – образованието, той обясни, че ще продължи политиката насочена, не само към повишаване на трудовите възнаграждения на учителите, но и към въвеждането на нови технологии в образователния процес. „Образованието дава възможност да се увеличи икономическия потенциална нацията и за това се инвестира в него и модернизиране на инфраструктурата му", допълни Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай