Цветан Цветанов: Нямаме проблеми с начина на структуриране на службите

Цветан Цветанов: Нямаме проблеми с начина на структуриране на службите | StandartNews.com

"Нямаме абсолютно никакъв проблем относно начина, по който трябва да бъдат структурирани тези служби". Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде "Фокус". "Нека да говорим за важните неща, които са свързани със сектор "Сигурност". Говорим за законодателен пакет за закони, които в рамките на 25 години отсъстваха от регламентирането и дейността на тези служби", заяви Цветанов.

Той посочи, че всяка една от парламентарните групи е имала възможността на обсъжданията в комисиите да изложат своите аргументи по темата. "Ако Радан Кънев е направил коментар в тази посока, няма доверие на неговите представители във вътрешната комисия. Комисиите са отворени за участие на всички депутати, които преценят, че могат да присъстват при обсъждането на даден законопроект", добави Цветанов.

На въпрос дали смята, че е голям бюджетът на НСО от 40 млн. лева, при положение, че за борба срещу тероризма се заделят 4 млн. лева, Цветанов коментира, че подобна съпоставка е нереална. "Уверявам ви, че МС концентрира усилията си за намаляване на разходите и увеличаване на приходите. Имаме 1,2 млрд. лева, събрани от приходните агенции за първото тримесечие. За първи път от 2009 година има бюджетен излишък около 250 млн. лева", каза още Цветан Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай