Четвъртък,

Цонев: В режим на слушане на протестиращите сме

От: Администратор -
Цонев: В режим на слушане на протестиращите сме
A
A
A

София. „Ние сме в режим на слушане на протестиращите", каза в сутрешния блок на БНТ Йордан Цонев, зам.-председател на ДПС. Той коментира нестихващите над 40 дена антиправителствени протести и уточни: „Вчера се чуваха протестите, а не паветата".

„Чух един млад мъж да казва по телевизията, че сме специалисти в кавички и се зачудих какво работи той. Чудих се дали те ни чуват какво казахме в пленарна зала", каза още той и уточни, че сегашната власт няма да злоупотребява с финансите на държавата.

„Иван Кръстев да си пише анализите за там, където му ги искат. Той е инженерствал в твърде много политически проекти. Негов проект е ГЕРБ, както и Безуханова. Негови са и много НПО-та, които медиите напоследък извадиха", каза още Цонев по повод изказванията за актуализацията на бюджета от вчера и конкретното мнение на Иван Кръстев.

Ако утре има предсрочни избори, ДПС ще има десет депутати повече, категоричен бе Цонев. „Но сме в такава ситуация, че това не трябва да се случва. Хората искат от нас определени неща и ние започнахме да ги вършим", обясни той. Пакетът от мерки на кабинета включва мерки за доста проблеми в страната и той трябва да заработи, каза депутатът и уточни, че изготвеният бюджет от ГЕРБ е нереален.

По повод актуализацията на бюджет 2013, Цонев каза, че протестиращите са задавали доста въпроси към управляващите, които заседаваха в парламента, но не са успели да чуят отговора за актуализацията. „Вчера стана ясно, че трябва нови философия на бюджетирането, за да не влезем в нова рецесия, защото сме на 0,4 от нея. Потреблението ни е свито от 6 месеца", каза още той и похвали финансовия пакет на КНСБ.
„Чувате ли ни? Чувате ли, какво трябва да се направи", попита той антиправителствените демонстранти от ефира на БНТ. Цонев каза още: „ Не може на всеки два месеца да ходим на избори, нашите избиратели ни казват, че не са доволни от кадровите грешки, но искат от нас да работим" и завърши с това, че назначението на Цветлин Йовчев не е кадрова грешка.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички