Цонев с култово сравнение за кабинета

Ето как го нарече

Цонев с култово сравнение за кабинета | StandartNews.com

Култово определение за кабинета на Кирил Петков даде зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев, след като вицепремиерът в оставка Гроздан Караджов заговори за лъжи на премиера.

„Двойният стандарт сложи прът в колелата на коалицията. Отношението към ИТН като към трето качество хора, доведе до този срив. Неведнъж съм ви го казвал в директен разговор. Когато говорим за него бих искал да му чуете добре - много големи борци сте срещу корупцията, когато става дума за ИТН и МРРБ, но не е така, когато става дума за министерствата, управлявани от „Продължаваме Промяната", каза Караджов по време на дебатите по вота на недоверие. След което влезе в престрелка с Петков кой лъже и кога.

Г-н председател, много беше хубав призивът Ви за добър тон. Но това в пленарната зала не е бон тон, а поредното дъно, което копаем в българския парламент. И като тон, и като съдържание, и като изказ, и като всичко онова, което  хората не искат да видят, коментира Цонев.

Аз лично нямам основание, нито да симпатизирам на г-н Караджов - били сме политически опоненти, нито да си мисля, че лъже, защото досега не ни е лъгал. Не съм видял, да има публично доказателство за негово твърдение, че е лъжа, каза Цонев. И направи сравнение. "89-та година някои от вас не са били родени. Имаше един прекрасен филм, който беше номиниран дори за палмата в Кан - „Секс, лъжи и видео“. Това, което  виждаме от този кабинет вече 6 месеца, е същото, но с добавката, че видеото ще продължим да го гледаме. Обещавам ви!" 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай