Цонев: Резултатите от евровота предполагат промяна

Ниската избирателна активност е шамар за всички и показва, че хората искат промяна, макар и не рязка", заяви Цонев

Цонев: Резултатите от евровота предполагат промяна | StandartNews.com

Стиснахме десетки хиляди ръце, говорихме с хиляди хора, резултатът е много добър за нас. Така заместник-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев коментира в "Панорама" по БНТ изминалите европейски избори и кампанията на Движението за тях. 

По думите му ДПС са изпълнили няколко задачи на вота. 

"Първата беше да затворим раните от партията дубликат на Местан - изпълнихме я. Втората задача беше да си върнем третото място – върнахме си го. Третата задача беше да имаме повече гласове от парламентарните избори през 2017 година - имаме 10 000-12 000 гласа повече. Четвъртата беше да проверим настроенията и да промотираме нашата програма за ускорено догонващо развитие на България. Резултатите от евроизборите показват, че сме на прав път", отбеляза Цонев. 

Председателят Мустафа Карадайъ 2 години не е почивал и се срещаше с хората всяка събота и неделя, отчете Цонев. 

"Резултатите от евроизборите не предполагат предсрочни избори, но предполагат промяна. Ниската избирателна активност е шамар за всички и показва, че хората искат промяна, макар и не рязка", заяви Цонев. 

Той заяви, че очаква политическите сили да представят приоритетите си и да се работи за ускорено развитие, в противен случай трябва 150 години да догонваме европейските доходи. 

"В сегашните програми на управляващите няма фокус. Ние искаме от програмите на всички основни политически сили да се изведат два или три приоритета – например демографска криза в целия ѝ аспект. Сега ще говорим с политическите сили да се изведат такива приоритети, каквито бяха например влизане в Европейския съюз и в НАТО, и който ѝ да е на власт, да движи тези приоритети", подчерта зам.-председателят на ПГ на ДПС. 

Попитан ДПС иска ли да стане съюзник на ГЕРБ, Цонев заяви: "Не искаме да станем съюзник на никого. Искаме основните политически сили да изведат приоритетите и да работим по тях. Визията на ДПС за участие в политиката е да подкрепя всеки, който ще изпълни тази програма". 

Г-н Пеевски има роля в програмата на ДПС, която от вчера започнахме да изпълняваме, допълни Йордан Цонев. Той даде пример с Гърция и Румъния, където свалят ДДС, а това ще направи България неконкурентна на регионалния пазар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай