Цонев назова кръга, срутил кабинета на ИТН

Никога нямаше да мине, защото е първият без министър на Прокопиев

Цонев назова кръга, срутил кабинета на ИТН | StandartNews.com

Кабинетът на "Има такъв народ" никога нямаше да мине, защото е първият от 1997 г., в който кохортата на Прокопиев и кръгът "Капитал" нямаха нито един министър. Това заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев, който влезе в дебат с Христо Иванов от "Демократична България" по темата за задкулисието и дълбоката държава. Тази тема ще я развиваме оттук-нататък, защото е важна за България, категоричен бе Цонев.

Ето какво още каза зам.-председателят на ДПС:

"Колегите от дясно много искат да търсим корените на "дълбоката държава", тъй като те, според тях, са извор на бедите на България. Аз съм съгласен с тях. По тази причина си мерим "буджаците". Всички неща, които изброи Христо Иванов, се отнасяха за тях - и опорки, и дълбоката държава, и медии, и задкулисие, и всичко. Нали виждате сега по медиите какъв плътен кордон има от анализатори, които защитават тяхната теза. Знаете ли кое е общото им с тях - и техните бащи са от ЦК на БКП. Дайнов, Кръстев, да не ги изброявам. Дайте да гледаме нещата не с розовите очила. Ако искаме наистина да реформираме държавата си, ако искаме да се освободим от всякакви зависимости, ако искаме все пак да изпълним това, за което хората ни пращат тук, дайте да видим кое е задкулисието и коя е "дълбоката държава". Защото аз не чух никой министър-председател да каже, че Карадайъ му е дал петима министри, но Борисов каза, че Прокопиев му е дал. И изобщо не е лъжец. В случая не е.

Никога нямаше да мине кабинетът ви, колеги от "Има такъв народ". Не ви симпатизирам, защото вие се нахвърлихте безпричинно върху ДПС. Но да ви кажа защо нямаше да мине. Защото това беше първият проектокабинет от 1997 г., в който кохортата на Прокопиев и кръга "Капитал" нямаха нито един министър.

Как си въобразявате вие, че ще ви подкрепят такъв кабинет? Във всички кабинети имаше и ние ги изброихме поименно. Искате ли да започна от кабинета на Костов, да мина през Сакскобургготски, през Станишев... Ще ви ги кажа един по един кои са министрите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай