Цонев: Кръгът "Капитал" ползва ЕС и НАТО за параван, създава хаос

ДПС няма да му позволи да краде геополитическия избор на страната ни, увери зам.-председателят на Движението

Цонев: Кръгът "Капитал" ползва ЕС и НАТО за параван, създава хаос | StandartNews.com

Защо четири парламента излъчват нестабилни мнозинства и не могат да съставят правителство? Отговорът даде зам.-председателят на 48-ото НС Йордан Цонев в изказване от трибуната на парламента.

От първия ден на изборите под диктата на телевизиите на кръга "Капитал" и на 20-те говорещи глави от този кръг започна формирането на общественото мнение кое не може. На 2 октомври, когато още не бяха излезли изборните резултати, те се набутаха в студията и започнаха да говорят как няма да се формира правителство, как не може да се направи, заяви Йордан Цонев. И попита: "Говорещите глави ли казват кой с кого не може? Смилов ли казва кой с кого не може? Или другите социолози и политолози?".

"Българският народ казва кой с кого може! Той е казал, че всеки от нас с всеки може, щом ни е пратил тук", категоричен бе зам.-председателят на ДПС.

Избирателите искат от нас правителство. Те казват: спрете да се карате, намерете общ език и направете кабинет, продължи Йордан Цонев.

"Искам да се обърна и към нашите евроатлантически партньори. Кръгът "Капитал" пречи в България да има истинска стабилност - политическа, икономическа, всякаква. Този кръг спекулира, че провежда евроатлантическите ценности в България. Нищо не провежда. Провежда хаос. Провежда лична политика и лични интереси", категоричен бе Цонев.

Кръгът "Капитал", техните медии, политолози, социолози и анализатори, нямат нищо общо с евроатлантизма. Той е параван за собствените им интереси. Те заблуждават и посолствата на нашите евроатлантически партньори, че това е така. Това е параван, отсече Йордан Цонев.

Това са хора, които неведнъж са защитавали и руски, и китайски, и всякакви икономически интереси, прикрити зад евроатлантизма, подчерта той. И припомни, че българският народ е изпратил в парламента 172 депутати от партии, които декларират евроатлантизъм.

Ако това е вярно, в НС има конституционно мнозинство. Защо тогава не се случва? Защото са псевдоатлантици. Защото създават хаос, несигурност, политическа криза - така им е изгодно, категоричен бе Цонев.

Той припомни, че още докато съществуваше Варшавският договор, д-р Ахмед Доган каза от трибуната на парламента: "Нашият път е НАТО!". Тогава децата на комунистическата номенклатура, които днес се правят на най-големите антикомунисти и евроатлантици, се криеха. Те приватизираха евроатлантическата идея, подчерта Цонев.

Нека да им кажа на висок глас от тази трибуна – ДПС няма да позволи тези хора да крадат геополитическия избор на България, направен от някои от партиите дори и с кръв, заяви Йорданов Цонев. И увери: "Да спрат да пречат. Защото ние ще продължим да разясняваме на нашите евроатлантически партньори, че тези хора пречат!".

Пречат да бъдем лоялен партньор, пречат България да има финансова стабилност и да бъде истинският южен фланг на НАТО. Пречат! С политическата нестабилност, която създават в името на своя собствен икономически интерес, заключи Цонев.

"Твърдя, че няма разговор за кабинет заради обществената среда, която се създава от завладените от кръга "Капитал" медии и набутаните там анализатори, които 25 години говорят едно и също", продължи зам.-председателят на парламента.

Когато техните проксита са във властта, всичко е ок, всичко е морално, всичко е точно, няма корупция, всичко е добре. Когато обаче не могат да съставят правителство, елате да видите какво става – това, което гледате от два месеца!", възмути се Цонев.

И подчерта: "Тази моя реч е според моята съвест. Тя ми казва: българските избиратели ни пратиха в парламента не да слушаме говорещите глави, а да мислим с нашите глави и да се опитаме да формираме кабинет. Тогава ще имаме и бюджет, и социална политика,  и финансова стабилност, ще решим и икономическата криза, и енергийната. Ще има кой да носи отговорност.".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай