Цонев каза ще има ли мнозинство за мерки

Утре ДПС ще реши коя от кандидатурите за председател на НС да подкрепи

Цонев каза ще има ли мнозинство за мерки | StandartNews.com

Изключително важно е да има парламентарно мнозинство, което може да носи отговорност за политиките и мерките в помощ на бизнеса и хората. Това заяви зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев след срещата с парламентарните партии за социалните политики и за бюджет`2023, организирана от БСП в парламента.

Дори да няма резултат, трябва да има разговор. Нашето становище е, че мнозинство трябва да прави и приема бюджета, за да поеме отговорността в този момент. На тази среща не говорихме за мнозинства, никой от нас няма такъв мандат. Говорихме, ако не се стигне до мнозинство, как да се направи бюджетът, обясни още Йордан Цонев.

Всички си казаха мнението, но няма общо решение. Има съгласие да продължат компенсациите за бизнеса и населението, въпросът е как ще се финансират и в какъв размер, каза Йордан Цонев.

Не съм оптимист по въпроса дали ще има мнозинство, добави той.

Комплицирана е ситуацията, да го кажа меко, коментира Цонев след разговора, в който от страна на ДПС участваха още доц. Петър Чобанов и Байрам Байрам.

Лихвите растат, не могат да се правят изгодни дългове, като това важи не само за България, но и за цяла Европа, подчерта Цонев.И заяви: "Прогнозата за ситуацията и в Европа, и у нас е, че тя ще се влошава".На въпроса дали партиите са се срещнали някъде в позициите си Йордан Цонев отговори: "Не".

Утре ДПС ще реши коя от кандидатурите за председател на НС да подкрепи. Досега за поста са издигнати Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Никола Минчев от "Продължаваме промяната".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай