Цонев изобличи Нинова в неверни твърдения

Скандал в парламента относно назначения и концесии в последните минути на кабинета „Борисов”

Цонев изобличи Нинова в неверни твърдения | StandartNews.com

Скандал в парламента относно назначения и концесии в последните минути на кабинета „Борисов” направи Корнелия Нинова по време на дебатите по внесения от БСП мораториум. Социалистите обърнаха целия дебат не в необходимостта да се гласува мораториумът върху концесиите и назначенията, а защо това не е станало миналата седмица.

Новите партии насочиха стрелите си към БСП вместо срещу общия ни опонент ГЕРБ, за който уж декларираха преди изборите, че искат да сменят, каза Нинова. И допълни: "Какво се случи междувременно докато търсехте вина у БСП вместо във властта. Както вече изнесохме данни - овладя се целият сектор на енергетиката. Вчера изнесохме данни за овладяване и окопаване в земеделието. Днес ще ви представя третата серия факти и доказателства за това, че допуснахте моделът "Борисов" да окопава в още сектори. Тези дни са подменени ръководствата на 65 болници в цялата страна”.

След което нападна ДПС. В петък Йордан Цонев проведе арогантен и нахален разговор с мен и поиска да оттеглим предложението си, защото има няколко обществени поръчки и няколко концесии на плажове, каза Нинова.

„Заставам пред вас и ви заявявам категорично, че не съм произнасял такива думи. Най-малкото не бих си позволил да ги кажа на Корнелия Нинова. Думите, които казах, бяха свързани със служебния кабинет”, посочи Цонев. И припомни, че в първия вариант на проектомораториумът се е засягал и назначенията на служебния кабинет.

„Но не съм никак изненадан от думите на г-жа Нинова. Не е само моя оценката за това, което се случва там - да излезеш от яростна опозиция с 50 на 100 по-малко гласове и с 50 на 100 по-малко депутати е оценката на хората за тази партия и техния лидер", категоричен бе Цонев.

Депутатите юристи от „Има такъв народ” обясниха, че включването на мораториума в решението за комисията по ревизията, както искаше БСП в петък, е било противоконституционно, затова не е било прието.

В политиката няма щеше, ако, каза на социалистите Арман Бабикян от „Изправи се! Мутри вън”. И допълни: И аз мога да кажа: още лятото ви призовахме да излезете на улиците, ако го бяхте направили, по-рано щяхме да свалим правителството.

В залата избухна и спор доколко налагането на мораториум върху концесиите и назначенията е в съответствие с конституцията, защото ограничава права на изпълнителната власт, което основният закон не позволява.

ГЕРБ няма да участва в това гласуване, защото е ясно, че то противоречи на конституцията, каза Тома Биков. И призова: Излезте и кажете какво ще правите, ще управлявате ли или не.

Върнете мандата, после питайте другите кога ще правят правителство, отвърна му Николай Хаджигенов от  „Изправи се! Мутри вън!”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай