Важно от ЦИК! Какво реши за изборите

Какво следва

Важно от ЦИК! Какво реши за изборите | StandartNews.com

Централната избирателна комисия (ЦИК) на свое заседание, взе решение, с което открива състезателна процедура с договаряне за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Дейности по осигуряване на машинното гласуване в страната в изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 г.”   

Тя е с две обособени позиции. Първата включва профилактика и диагностика, инсталиране на операционна система на приложния софтуер и параметизиране и окомлектоване на специализирани устройства за машинно гласуване, техническо обслужване на специализираните устройства за електронно машинно гласуване (СУЕМГ) в изборния и предизборния ден по места и осигуряване на център за поддръжка при възникнали проблеми с устройствата. Втората включва транспорт и логистично осигуряване на СУЕМГ . 

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 8 млн. 310 хил. лв. за двете позиции общо и е определена на база цената на обществената поръчка на изборите от втори април. 

Емил Войнов, член на ЦИК, посочи, че за софтуера ще бъде взето отделно решение, а той трябва да бъде надграден от „Смартматик“, предаде БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай