Ценков: За нас е важно балансираното развитие

Ценков: За нас е важно балансираното развитие | StandartNews.com

За нас е изключително важно балансираното развитие на всички населени места в общината, подобряването на жизнената среда и благоустрояването им, развитието им чрез мобилизиране на местните ресурси. Когато говорим за визията ни за развитие на Видин, ние говорим за развитието на цялата община и просперитета на всеки един жител. Това каза кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ Огнян Ценков.

Ценков и кандидати за общински съветници от ГЕРБ проведоха срещи с жителите на селата Войница, Бела Рада, Кутово и Антимово. Според тях, за 4 години в населените места нищо не се променило. „По време на избори не можем да смогнем да посрещаме гости, които обещават какво ли не, после ни забравят и след четири години идват със старите обещания. За селата парите все не стигат", споделиха с кандидатите на ГЕРБ жителите на Войница, Бела Рада, Кутово и Антимово.

Огнян Ценков бе категоричен, че е необходима нова философия при разпределянето на бюджетни средства за всички населени места в общината. Разходите за селата трябва да се повишат, съобразно потребностите на всяко населено място, заяви той. Ценков подчерта, че в своята управленска програма ГЕРБ предвижда изпълнението на общинска програма за местни инициативи. По тази програма, чрез публично частно партньорство в населените места извън град Видин ще се реализират приоритетни за местната общност проекти. „Такива общински програми от години се реализират успешно в други общини и ние ще се възползваме от техния положителен опит", каза кандидатът за кмет на община Видин от ГЕРБ Огнян Ценков. Той бе категоричен, че общината трябва да се отвори към хората.

„В програмата ни са предвидени редица мерки в тази посока, включващи изнесени приемни на кмета на общината в населените места, проучване на мнението на хората по важни въпроси за бъдещето на населеното място, информиране на обществеността за управленските решения на общинското ръководство, съчетаване на различните форми за информиране на гражданите в населените места в общината с оглед тяхната специфика и потребности", подчерта Ценков.

Сред акцентите в разговорите с жителите на община Видин са необходимостта от по-добри и по-качествени здравни услуги, превенцията на битовата престъпност и подобряването на обществения ред, както и социалната политика на общината. Кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ Огнян Ценков бе категоричен, че социалната ангажираност и отговорност на общината е една от най-важните и функции. „Разнообразяването и разширяването на обхвата на социалните услуги, предоставяни от община Видин ще бъде основен приоритет в нашата работа", каза още Ценков.

Огнян Ценков и кандидатите за общински съветници на ГЕРБ ще продължат своите разговори с представители на различни сфери от обществения живот на община Видин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай