Цеков: Преялият с власт РБ е генератор на проблемите в управлението

Цеков: Преялият с власт РБ е генератор на проблемите в управлението | StandartNews.com

Премиерът е прав в едно - тези проблеми в управлението не са създадени от опозицията, а от слабости в самата управленска конфигурация, в самото управление. Още миналата година, когато бе създадено това правителство нашата оценка, а и прогноза беше, че тази коалиционна форма е заредена с хронична нестабилност и генераторът на тази нестабилност е именно Реформаторксия блок. Това заяви в студиото на "Денят на живо" Борислав Цеков от Института за модерна политика.

Реформаторският блок на базата на мандата, който има от избирателите получи прекалено много власт. През годините се спекулираше "този преял с власт - онзи преял с власт" - никога не беше точно така, но сега има една малка политическа сила с няколко процента доверие, която държи почти половината министерски ресурст в държавата, заяви още Цеков.

Тази диспропорция между реалното доверие на избирателите и властта, която консумират, дълбоките различия в управленския маниер и стил, които имат от една страна ГЕРБ, а от друга Реформаторския блок, които като маниер не е нищо по-различно от това, което беше СДС на Иван Костов, категоричен е Цеков.

Тези перманентни скандали, арогантност, напрежение, всеки който не е с тях веднага е обозначаван на ченге, на Путин - това е маниер и манталитет и не е нищо ново, категоричен е Цеков. По думите му, когато тези хора се сдобият с власт започва един безогледен реваншизъм.
Според юриста Реформаторите са генератори на проблемите в управлението, заради неслучващите се реформи в тези ключови сектори, които те поеха отговорността да управляват.
Вижте във видеото, защо според Борислав Цеков конституционните промени в сегашния си вариант са "просто нелепи" и защо премиерът Бойко Борисов се оказва с вързани ръце.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай