Царска коалиция? Янев и НДСВ се произнесоха окончателно

Не на мачизма, обяви Станимир Илчев

Царска коалиция? Янев и НДСВ се произнесоха окончателно | StandartNews.com

Ще има ли царска коалиция за изборите? Отговор на този въпрос дадоха днес лидерът на Български възход Стефан Янев и председателят на НДСВ Станимир Илчев. Откакто НДСВ се рестартира този месец вървят хипотези за общо явяване на двете партии на нова на 2 април.

Български възход ще се яви самостоятелно на изборите, отсече Стефан Янев в „Офанзива”. Той похвали служебния кабинет за някои от решенията му и каза, че с други не е съгласен. Лично той би сменил трима-четирима министри.

НДСВ също ще се яви самостоятелно, каза Станимир Илчев.

НДСВ дава заявка за активно участие в политическия живот, заяви той в предаването „Позиция“ на Радио Варна.

 „Това желание е породено от стремежа ни да внесем някаква доза нормалност в българската политика, белязана от дълбока криза“, здобъви той. И продължи: „Ще следим внимателно програмите на партиите, както и хората, които занапред ще влязат в парламентарните им групи".

"Ще търсим мост сред хората от различни партии, с които може да се работи систематично, целево и системно. Ние обаче сме силно критични към ГЕРБ. Към досегашния ГЕРБ - този на Борисов и с тях биха могли да се извършват подобни действия единствено в рамките на строг национален интерес. Това няма да се случи, ако не започнат до променят себе си, защото на ГЕРБ се дължи огромният мащаб на клиентелизма в страната, парцелирането на икономиката, което постави едни фирми близо до властта, а изолира други фирми. На ГЕРБ се дължат и моралните сривове в обществото - този мачизъм, който е заразителен за младежите", подчерта Станимир Илчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай