Цачева: Никой в ГЕРБ не знае за напускането на Георгиев

Цачева: Никой в ГЕРБ не знае за напускането на Георгиев | StandartNews.com

София. "Нека да изчакаме официалните факти и позиции по случая, защото във вчерашния ден имаше доста разнопосочна информация. Очаквам председателят на парламента Михаил Миков да заяви лично напускането на Даниел Георгиев от Парламентарната група на ГЕРБ", каза Цецка Цачева по повод информацията за напускането на депутата от парламентарната група Даниел Георгиев пред Нова ТВ.

"Не съм видяла негово заявление, никой от колегите не знае за случая. Преди това сме имали много пъти разговори с него. Това за нас не е тема в момента на кампанията. Мога да коментирам факти, които са ми известни. В момента съм в кампания. Научихме се в последните кампании какви ли не удари срещу нас да се сипят от опонентите ни. Нека да изчакаме нормално развитието на случая. Явно са ни много ценни депутатите, ухажват ги от различни други партии и групи", подчерта Цачева.

Зам.-председателят на ГЕРБ коментира и предстоящия вот на недоверие и това дали ще има кворум в Народното събрание за обсъждането му: "Винаги сме заявявали, че кворумът е отговорност на управляващите. Това, което е нужно от групата на ГЕРБ мога да заявя категорично: групата ще бъде в максимално пълен състав. Ние искаме да има дебат, искаме да се чуят от най-високата трибуна в държавата различните тези, а хората са онези, който ще преценят на кого да повярват."

"Коментираме проблемите в енергетиката, защото сега му дойде времето. От средата на април народни представители от ГЕРБ искаха информация от НЕК и от БЕХ за състоянието на енергийната система в момента, но тя им беше отказана. Получихме отговор, че тя ще бъде получена заедно с всички граждани след като бъде внесена официалната одитна информация в търговския регистър. За да крият тази информация, явно там има данни, които не са удобни за управляващите", каза Цачева.

"Самият факт, че Европейската комисия реагира със спомагателна процедура за „Южен поток", означава, че нещо не е наред. Ако министър Стойнев искаше всичко да се случи по правилата, щеше да предостави данните на народните представители на 31 март", заяви бившият председател на Народното събрание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай