Цачева: Не се срамувам от членството си в БКП

Цачева: Не се срамувам от членството си в БКП | StandartNews.com

Ще бъда президент и на хората, които са разочаровани от политиците. Само на последните избори половината от гражданите не гласуваха. Хората са разочаровани от политиците. Това завяи кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева пред Нова телевизия.

По думите ѝ не може да се твърди, че Народното събрание не прави нищо за хората.

„Работим в интерес на гражданите, но не всичко зависи само от парламента и тук е ролята на държавния глава. Институциите трябва да са отворени за гражданите", заяви още Цачева.

На въпрос каква оценка ще даде на сегашния президент Росен Плевнелиев, тя отговори, че е нескромно да се дава оценка на мандат, който не е приключил. „Той имаше един много сложен мандат. Нека да изчакаме с оценката. Всеки президент дава най-доброто от себе си. Историята е тази, която ще даде оценка", категорична беше Цачева.

За членството ѝ в БКП тя разказа, че е била студент в Юридическия факултет и тъй като е активен човек, ѝ било предложено да се присъедини към партията. „Нямам от какво да се притеснявам и от какво да се срамувам. Това е моята биография, това съм аз", каза тя и добави, че не е била номенклатурен кадър.

„Съпругът ми не е участвал в приватизацията на „Булгартабак", категорична е Цачева. Тя съобщи, че сега той работи в РВД и заплатата му по договор е 1 200 лева.

Кандидатът за президент разказа за първата среща със съпруга си, както и за сина си, който е блестящ математик. „Още от четвърти клас учи математика", сподели Цачева и добави, че в момента той е студент в Бостън. На въпрос ще се върне ли в България, тя отговори, че като майка би искала точно това.

„Не учи в България, защото тези състезания, които спечели като ученик, му дадоха възможност да следва в престижни университети навън, но не е загубил връзката със страната си. Учителите у нас му вдъхнаха увереност", разказа кандидатът за президент.

Попитана ще получи ли гласове от ДПС, тя отговори, че ще се опита да стигне до максимален брой граждани и няма да ги дели. „Не знам да има договорка с ДПС. Не участвам в такива договорки", категорично заяви тя.

„Живея с парите, които получавам като заплата от Народното събрание, както и с един малък наем от 250 лева от кантора в Плевен. Нямам кредит, имам кола на лизинг", сподели още кандидат-президентът.

Според нея най-лошото ѝ качество е, че е много строга, когато говори по работа. „Не мога да обясня с прости думи нещата, така че хората да ме разберат", сподели още Цачева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай