Цачева: Готови сме с вота на недоверие

Цачева: Готови сме с вота на недоверие | StandartNews.com

София. Готови сме с вота на недоверие – мотивите са готови, подписите са събрани, но очакваме онази прословута информация, за която народни представители отидоха на крака, за да знаем какво е точното състояние на НЕК; какви са загубите на дружеството. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цецка Цачева пред бТВ във връзка с подготвяния вот на недоверие срещу правителството заради провала в сектор енергетика.

Искаме, когато се стигне до пленарна зала, да имаме една конкретна информация, поясни тя.

„В комисията по енергетика в Народното събрание регулярно са изслушвани и представители на ЕРП-тата, на НЕК, и на БЕХ, поради което е абсолютно безпредметно за нас нарочна временна комисия, която отново е заради Атака, да води и да има такава инициатива. Трябва да знаят българските граждани, че това се случва единствено и само, за да състави комисия срещу президента Плевнелиев, което е абсолютно недопустимо, противоконституционно. Затова ние внасяме жалба, искане в Конституционния съд", категорична беше Цецка Цачева.

„Ние сме „за" „Южен поток", но категорично, спазвайки правилата на Европейския съюз (ЕС). Ако нямаше това противопоставяне от страна на българското правителството, спрямо ЕК, нямаше да има и тази остра реакция, която за съжаление вече е факт в последните дни", подчерта Цачева

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай