Цачева: Даниел Георгиев трябва да напусне НС

Цачева: Даниел Георгиев трябва да напусне НС | StandartNews.com

София. Ръководството на ГЕРБ публично призова Даниел Георгиев да напусне Народното събрание. Изпълнителната комисия на партията днес взе решение да го изключи от редиците, след като в последните 2 дни депутатът на няколко пъти смени решението си дали да напусне ГЕРБ и да се присъедини към "България без цензура". 

"Даниел Георгиев е избран за народен представител с гласовете на членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ. Морално е, редно е след като е изключен от тази партия за действия, които са несъвместими с морала в ГЕРБ, да бъде любезен и да напусне 42-то Народно събрание", каза на извънреден брифинг заместник-председателят на парламентарната група Цецка Цачева.

„Нямаме връзка с него. Не ни е ясна позицията му занапред, но се надявам в следващите часове това да бъде ясно за всички", допълни тя.

„Всички сме потресени. Нашите членове и симпатизанти не приемат подобно поведение и това беше водещият аргумент, за да се вземе тази тежка санкция като политическо решение на Изпълнителната комисия", обясни Цачева решението на Изпълнителната комисия за изключването на Георгиев.

Тя припомни, че в Правилника на 41-вото Народно събрание, в което ГЕРБ имаше мнозинство и самата Цачева бе председател, имаше изрична забрана независими народни представители да могат да сформират нова парламентарна група, при положение че имат 10 членове в тази група. „Отстъпление и крачка назад е Правилникът на 42-рото Народно събрание, който дава такава възможност", подчерта Цецка Цачева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай