Тръгна рулетката за дипломати. Нови консули

Трима нови представители на България назначи кабинетът на Гълъб Донев

Тръгна рулетката за дипломати. Нови консули | StandartNews.com

Служебното правителство завъртя рулетката за дипломати, която беше блокирана по времето на Кирил Петков заради конфликта му с тогавашния външен министър Теодора Генчовска.

Трима нови консули одобри кабинетът на Гълъб Донев. Дипломатката Надя Кръстева ще е новият консул на България в испанския град Валенсия, гласи едно от решенията на служебното правителство, съобщи „24 часа”. Постът бе вакантен още от миналото лято, след като тогава бе върнат в България предишният консул Пламен Георгиев - бивш шеф на КПКОНПИ, който напусна комисията заради скандал със собствеността на тераса към апартамента му.

Дипломатът Неделчо Михайлов заминава като консул на България във Франкфурт, където постът също бе вакантен.

Служебният кабинет е одобрил и смяна на консула на България в Милано, Италия. Оттам се изтегля досегашният ни представител Таня Димитрова и заминава Ана Паскалева, която вече има мандат в посолството ни в Рим.

Кабинетът на Кирил Петков спря всички ротации на посланици и консули. Генчовска бе съгласувала списък с имена с президента Румен Радев, но премиерът отказваше да ги обсъдят на заседание на Министерския съвет, за да се задвижи официално процедурата.

Още с първите си изяви служебният външен министър Николай Милков обяви, че се бавят осем посланически назначения и даде знак, че възнамерява да придвижи предложенията на Генчовска.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай