Тотю Младенов обеща 1,5млр. лв. за Северозападна България

Тотю Младенов обеща 1,5млр. лв. за Северозападна България | StandartNews.com

София. ГЕРБ е предвидила 1,5 млрд. лв. за развитието на Северозападна България, обяви бившият социален министър и кандидат – депутат Тотю Младенов. Районът ще бъде основен приоритет за партията през следващите четири години.

„Това, което сме предвидили за Северозападна България е в следващите 4 години допълнително да бъдат осигурени 1 млрд. и половина европейско и национално финансиране за преодоляване на неравномерното развитие на този район спрямо останалата част от страната. Така че, това ще бъде основният приоритет на ГЕРБ през следващите 4 години. Ние ще настояваме за удължаване живота на 5–ти и 6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" до изграждането на 7-ми блок на централата – това са хиляди нови работни места, което е изключително важно за целия регион", каза Младенов.

ГЕРБ е заложила в предизборната си програма на възможности за квалификация на кадрите, което да даде възможност за по-лесно намиране на работа и за по-високи доходи, каза Младенов пред Радио „Фокус". По думите му, много е важно да се изгради по-добра връзка между бизнеса и образователната система.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай