Събота,

Тошко Йорданов разтресе ефира! Драматична изповед

От: Редактор -
2375
Тошко Йорданов разтресе ефира! Драматична изповед
A
A
A

Разрешаването на проблемите е по-важно от политическото его. Слави Трифонов си смачка егото и напусна сам управлението. Не знам в името на запазването на финансите на хората някой политик да се е отказал от властта.

Ако не го бяхме направили това и Асен Василев още беше финансов министър, сега положението щеше да е в пъти по-лошо, а то в момента е ужасно“.

Това заяви в студиото на bTV зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

„И до днес няма информация за онези 9 млрд. лева, които бяха изхарчени през декември 2022 година. Той изхарчи 9 млрд. лева за 9 дни“, категоричен е председателят на ИТН.

„След падането на правителството имаше преговори. Едно от условията беше, тъй като Асен Василев не справя като финансов министър, той да не е в преговорите за министри, както и Кирил Петков – тогава запънаха“, обясни Тошко Йорданов.

„По време на Асен Василев беше пусната проверка на НАП за Влади Горанов и той беше изкаран чист като сълза. Сега той е включен в списъка „Магнитски“. Говорим за нещо, което е било под контрола на Асен Василев. Шефът на НАП получи апартамент в Дубай. Сега сме на свръхдефицит и ще затягаме колани“, добави Йорданов.

Според него България трябва да влезе в еврозоната, но когато страната отговаря на условията.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com