Тошко Йорданов: Предатели не се подкрепят

Дебат в парламента за оттегления кабинет на ИТН

Тошко Йорданов: Предатели не се подкрепят | StandartNews.com

Предатели не се подкрепят. С тези думи председателят на ПГ на „Има такъв народ” Тошко Йорданов влезе в парламента днес. Така той отговори на призивите на Мая Манолова и Христо Иванов „Има такъв народ” да подкрепи правителство, излъчено от тях с третия мандат.

ВИЖ ОЩЕ: Манолова поиска невъзможното от Слави

Напрегнат ден предстои в Народното събрание, след като ИТН обяви, че изобщо няма да внесе кабинет за гласуване. Номинираният за премиер Пламен Николов се оттегли като в писмото си до председателя на НС Ива Митева и президента Румен Радев посочи като мотиви „лични причини”.

Това породи юридическия спор може или не може да не се гласува предложения кабинет. Щом има указ от президента в НС, трябва да има дебати и вот, обявиха още вчера конституционалисти. Не, щом има волоизлияние от кандидата за премиер, процедурата спира, защото се обезсмисля, каза доц. Христо Христев от Юридическия факултет на СУ.

Конституционната процедура трябва да се завърши и да има дебат за кабинета в залата, заяви тази сутрин адв. Николай Хаджигенов. Той обясни, че ще  се направи опит за кабинет с третия мандат. Ако той е за „Изправи се БГ! Ние идваме”, те ще предложат запазване на част от служебния кабинет, смяна на останалите министри и програма със задачи, която кабинетът да изпълни за 1 година. След това избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай