Тошко Йорданов каза как ще си отиде правителството

По думите му това правителство не трябваше да се съставя изобщо

Тошко Йорданов каза как ще си отиде правителството | StandartNews.com

Източник: БНТ

Миналият току-що вот на недоверие беше политически акт и това правителство пак ще си замине - дали с вот на недоверие или с подкрепа от гражданите извън сградата на парламента в посока изхвърляне на правителството ще видим. Това заяви пред БНТ председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

По думите му това правителство не трябваше да се съставя изобщо.

"Този вот на недоверие е безкрайно ясна позиция от страна на нас като опозиция и няма сектор, по който това правителство да не може да бъде атакувано. Най-вероятно ще има и други вотове на недоверие, възможно е то да се разпадне преди следващия вот на недоверие - всичко е възможно. Това е временно явление", подчерта депутатът.

Според него, провалът в енергетиката е очевиден. Той предлага всеки български гражданин да си види сметката за ток от преди 1 година и да си я сравни със сегашната.

"Да обречеш 35 000 души и да ги изхвърлиш на улицата без работа и възможност за реализация, това какво е - не е ли провал в сектор Енергетика. Да затвориш цял един енергиен сектор, който докарва независимост в случай на криза да има на какво да се опреш и че няма да имаме липса на енергия благодарение на това, че имаме въглища и изградени централи", посочи Тошко Йорданов.

Като пример той даде Германия, която е водеща в зелените енергии, на прага на зимата започва отново да отваря въглищните си централи.

"В същия период ние се опитваме да ги затворим. Защо? За да може от една страна 1 млрд. и 700 млн. евро да бъдат откраднати или пренасочени към няколко приятелски фирми на ПП, към които вече ще се закачат фирми на ГЕРБ и ДПС. И другото е, за да може на сегашния министър на енергетиката да бъде реализиран проекта, който той прави от няколко години за зелен водород. Това е корупция в невероятно отвратителна степен", добави още Йорданов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай