Разпитват Тошко Йорданов във връзка със заплахи срещу министър

Образувано е досъдебно производство за престъпление по служба срещу длъжностно лице

Разпитват Тошко Йорданов във връзка със заплахи срещу министър | StandartNews.com

Източник: БНТ, архив

Шефът на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов ще бъде разпитан днес по казуса с отправените заплахи срещу министъра на електронното управление Александър Йоловски, свързани с възлагане на обществени поръчки за стотици милиони левове. Сигналът беше подаден от ИТН.

Два дни преди първия тур на местните избори, по време на председателски съвет в парламента, стана ясно, че Йоловски e съобщил за оказан му натиск от Кирил Петков и депутата от "Демократична България" Божидар Божанов. По-късно бе добавена информацията, че министърът на електронното управление и семейството му са с охрана.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната-Демократична България" Кирил Петков отрече да е оказвал натиск върху министъра на електронното управление Александър Йоловски за възлагане на обществени поръчки.

От прокуратурата съобщиха, че е образувано досъдебно производство за престъпление по служба срещу длъжностно лице от Министерството на електронното управление, в хода на което се разследва и упражняван ли е натиск.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай