Сряда,

Тошко Йорданов остър към ДБ: Какви игри се играят в 46-ото НС?

От: СТАНДАРТ -
762
Тошко Йорданов остър към ДБ: Какви игри се играят в 46-ото НС?
A
A
A

Какви игри се играят в 46-ото НС? Този въпрос постави ребром на Христо Иванов и Мая Манолова председателят на ПГ на „Има такъв народ” Тошко Йорданов с декларация от името на групата. Повод бе променената позиция на „Демократична България” и „Изправи се БГ! Ние идваме”, които вчера започнаха да поставят условия за министри в кабинета на ИТН.

ВИЖ ОЩЕ: Тошко Йорданов: Дадохме приятелски знак на Христо Иванов

Вчера Христо Иванов прочете декларация. В нея бяха предявени амбиции и желания по отношение на бъдещия кабинет, заяви Йорданов. И припомни, че преди 4 дни на инициирана от „Има такъв народ” среща в парламента Демократична България заяви, че няма и няма да има претенции за личностите в правителството.

Г-н Христо Иванов и г-жа Мая Манолова - явно не осъзнавате, че с действията си карате Бойко Борисов да се радва, защото водите нещата към следващи избори, заяви Йорданов. Той бе категоричен, че е неприемливо, че "Демократична България" да поставя условия, да изявява претенции и да се опитва да реди кабинет без да е силата, която е спечелила избори.

"Вчера от трибуната на Народното събрание съпредседателят на "Демократична България" прочете декларация от името на парламентарната група. В тази декларация бяха предявени амбиции за намеса на бъдещия състав на Министерски съвет. Четири дни хреди тази декларация по инициирана от "Има такъв народ" среща тук, в това Народно събрание, политическото ръководство на нашата партия се срещна с политическото ръководство на "Демократична България"", каза Йорданов и уточни, че на тази среща от "Демократична България" са заявили, че нямат и няма да имат претенции към персоналния състав на Министерски съвет.

"Иванов посочи следните имена и това са министрите от действащия кабинет: Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков заради тяхната експертиза и морална чистота. Дали това е така. Ето факти, които са публично известни. Само факти”, заяви Йорданов. И разкри скандални факти от дейността на финансовия министър Асен Василев като бизнесмен.

„През 2008 г. инвеститор дава 1 млн. и половина долара на фирма, която се занимава с продажба на самолетни билите. Фирмата има четирима съдружници. Изпълнителен директор е сегашният финансов министър Асен Василев. Няколко години подред поради лошо управление и лоши финансови резултати, инвеститорът е принуден да налива милиони. През 2009 инвеститорът, който работи с Европейската банка за възстановяване и развитие отказва да налива средства и настъпват конфликти. Тогава в нарушение на закона изпълнителният директор Асен Василев дава личен заем на фирмата и няколко месеца по-късно изисква обратно заема, като по този начин фалира фирмата. Междувременно Асен Василев е водил преговори с датски инвеститор и когато фалира фирмата, в нарушение на договора той води част от програмистите и основава нова фирма, което също в нарушение на предишния договор. Новата фирма започва да развива абсолютно същата дейност като предната фирма и това довежда до съдебни дела в Лондон, Амстердам и САЩ. Съдебна техническа експертиза доказва, че новият продукт на Асен Василев е направен въз основа на код от откраднат компютър лично от г-н Асен Василев. След излизането на тази експертиза, адвокатите на г-н Василев предлагат и постигат извънсъдебно споразумение, заплащайки няколко милиона долара, признавайки факта за открадната интелектуална собственост. Според нас човек, откраднал интелектуална собственост, не трябва да бъде български министър”, категоричен бе Тошко Йорданов.

Разбираме смисъла на думата симпатия, разбираме, че един човек може да е симпатичен, но когато говорим за хора, които носят обществена отговорност, предпочитаме професионалисти, които нямат проблеми със закона. Препоръчваме на г-н Христо Иванов да се интересува повече от фактологията, а не от собствените си симпатии", заяви още Тошко Йорданов.

Ние отскоро сме в политиката и вече разбираме, че политиката е мръсна игра. Но тя се играе от мръсни хора, каза Тошко Йорданов. И допълни: Още веднъж питам какво се случи през тези 4 дни? Йорданов предупреди „Демократична България” и „Изправи се БГ! Ние идваме”, че с действията си водят нещата към нови избори.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички