Тома Белев незаконно управлявал парковете

Тома Белев незаконно управлявал парковете | StandartNews.com

Бургас. Природозащитникът Тома Белев е управлявал незаконно парковете в продължение на 4 години, алармираха от Национална асоциация "Българско Черноморие". Активистите на сдружението се позоваха на съдебно решение на Върховния административен съд, издадено на 4 юни тази година, според което Белев е заемал незаконно поста Председател на асоциацията на парковете в България.

Висшите магистрати отказват да разгледат по същество съдебен спор, заведен от асоциацията, с мотива, че Белев не може да я представлява легитимно. В решението на ВАС се посочва, че той е бил избран на поста през 2003 година с 5-годишен мандат по решение на общото събрание на Асоциацията на парковете. След 2008 година, когато мандатът му е изтекъл, той не е бил преизбран, нито е имало друго общо събрание.

Другото нарушение е, че от 4 години Тома Белев не е в трудови правоотношения с парк "Витоша" и по закон няма право изобщо да бъде избиран в ръководството на Асоциацията на парковете.

От НАБЧ твърдят, че след като Белев е изпълнявал незаконно длъжността в продължение на 4 години, то през този период всички издадени от него документи и извършени правни действия, следва да бъдат анулирани. От Асоциацията призовават компетентните органи да установят какви възнаграждения е получавал той и на какво основание през визирания период.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай