Вторник,

Тежки нередности в строежа на пътища, говори регионалният министър

От: Иван Ангелов, кадър Нова ТВ -
900
Тежки нередности в строежа на пътища, говори регионалният министър
A
A
A

МРРБ продължава проверката на Северната скоростна тангента, а министър Иван Шишков очаква да бъде намерена шлака, т.е. да се окаже, че строителството не е според нормите.

„По първоначалната информация, която имам от снощи, най-вероятно ще намерим и шлака. Това означава, че е сложен друг материал, не този, който следва да бъде поставен”, каза Шишков пред Нова телевизия.

Още вчера Шишков каза, че от асфалта липсва около 1/3 от това, което е трябвало да бъде. „При настилка от 20 см по проект, проверката на място показва, че тя е с една трета по-малко”, каза Шишков.

„За другите магистрали асфалтът е планиран за 28 и 30 см, тук е планиран 20. Но най-странното е, че и те са им се видели много и е изпълнено на 13,5-14 см”, коментира Шишков.

Предстои да бъде направен анализ колко пари са спестени, има ли още нарушения и дали става ли въпрос за кражба.

Пътят е дълъг 16 км, а финансирането е с европейски пари. „Най-вероятно европейската прокуратура ще се занимава с този случай”, каза Шишков.

„От последния месец, в който правим всички тези проверки на магистралите, те се превърнаха в сериал „Кражбата на магистрали”. От всяка проверка излиза едно и също нещо – 25-30% от асфалта липсва”, каза Шишков.

Той е категоричен, че е невъзможно да са се изтъркали.

„За 7-8 години тези магистрали придобиват вид, при който всички сме недоволни от състоянието на пътищата и започват основни ремонти”, коментира министърът. И посочи като пример „вълните” по магистрала „Тракия” между Чирпан и Стара Загора, които бяха ремонтирани миналата година.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com