Тежък скандал. Каримански с мощна атака по ПП

За бламиране на ръководената от него комисия по бюджет и финанси.

Тежък скандал. Каримански с мощна атака по ПП | StandartNews.com

Депутатът от "Има такъв народ" Любомир Каримански ще сезира председателя на Народното събрание Никола Минчев за бламиране на ръководената от него комисия по бюджет и финанси.

Каримански и заместник-председателят на комисията Венко Сабрутев от "Продължаваме промяната" влязоха в остър диалог, а причината беше отсъствието на Искрен Митев - друг депутат от "Продължаваме промяната", който обаче се е разписал в присъствения протокол.

Обяснението за отсъствието му беше, че заседанието е извънредно и е закъсняло, а самият депутат е бил в предварително обявения час, но след това се е наложило да отиде на заседание на друга комисия.

Каримански обяви, че няма да признае подписа в протокола.Любомир Каримански беше отхвърлен като кандидат за управител на БНБ, като остана единствената номинация, след като Андрей Гюров от "Продължаваме промяната" оттегли своята.

След провала на процедурата Каримански нападна остро вицепремиера и министър на финансите Асен Василев. Именно заседание за блиц контрол на Василев в ресорната комисия, председателствана от Каримански, се провали заради липса на кворум.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай