Тежък ден за БСП. Конгрес, интриги и скандали

Вътрешната опозиция ще иска оставката на Нинова

Тежък ден за БСП. Конгрес, интриги и скандали | StandartNews.com

Тежък ден очаква БСП. Соцпартията се събира на  50-ия си Конгрес в НДК. Той трябва да определи курса на социалистите за изборите и да реши с кого могат да се коалират за вота на 2 април. Вътрешната опозиция обаче ще даде пореден залп срещу Нинова и ще настоява за оставката й заради катастрофалното представяне на изборите миналата година и заради участието на БСП във властта с десните ПП и ДБ.

ВИЖ ОЩЕ: Кирил Добрев: 700 хиляди спряха да гласуват за БСП

Конгреса тръгна с грандиозни скандали. За първи път от 30 години насам 70 делегати бяха отстранени, разкри топ социалистът Кирил Добрев.

ВИЖ ОЩЕ: Нов скандал преди конгреса! Нинова чисти кметове

От всичките над 950 делегати на 50-ия Конгрес промени е направила Видинската партийна организация, където цялото ръководство напусна партията преди предходните парламентарни избори и съвсем естествено конференцията на видинските социалисти е избрала нови делегати на тяхно място, отговори „Позитано” 20.

Промени са направили конференциите на пловдивските социалисти, където преди близо година започна пълен цикъл отчети и избори в шестте района на града. При пълен цикъл отчети и избори се избират изцяло нови органи, в това число и нови делегати на Конгреса, което могат да направят единствено и само местните организации, твърди още ръководството.

Има едно делегатско място, което ще остане празно, тъй като титулярът е изключен от партията.

Лидерът на БСП каза, че на конгреса трябва да обсъдят нова модерна лява програма, защото старата е от 2008 г., а обществените отношения и левите идеи са се променили, изменения в Устава, платформа за местни избори и, разбира се, да обсъдят предстоящите парламентарни избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай