Терзиев отсече! Кой му е рязал гласовете

Продължава словесният спор след драмата в София

Терзиев отсече! Кой му е рязал гласовете | StandartNews.com

Споровете за кметската битка между Васил Терзиев и Ваня Григорова продължават.

Нямам никакво притеснение относно желанието на Ваня Григорова да оспорва резултатите от вота. Машинациите са извън нашия отбор. Това заяви пред журналисти новият кмет на София Васил Терзиев, след като участва във форума Digital Trends 2023 в София посветен на трансформацията, към която развитието на изкуствения интелект насочва бизнеса.

"Никакво притеснение няма, както виждате, повечето от безобразията са в мой ущърб. В секции, където имам 120 гласа, пишат 0, други, където имам 84 - 0, на балотажа пак - обърнати резултати, където аз имам повече гласове от г-жа Григорова, път те ги пишат на обратно.

Мен не ме притеснява, аз знам, че направихме хубава кампания, всичките тези машинации са извън нашия отбор. Така че всеки е в правото си, в правова държава живеем", коментира Терзиев.

Новият столичен кмет обясни, че няма притеснения и относно обтегнатите отношения между коалицията, която издигна кандидатурата му и ГЕРБ.

"Със сигурност не мога аз да кажа на ПП какво да правя на национално ниво. Ние ще търсим решения на местно ниво, за да защитим интересите на софиянци, което включва разговори с всички в СОС с намиране на пресечните точки. Казах го и вчера - когато си заявявал програма за инфраструктурни промени, детски градини и други - ние очакваме да получим подкрепа, ако всичките тези хора са ги заложили наистина в програмата, а не е било проформа само, за да се спечелят гласове", обясни Терзиев.

Терзиев посочи, че една от целите в управлението му ще бъде дигитализацията на неща, които са важни за бизнеса - електронни разрешителни за строеж, услуги в общината.

Ще работя за развиването на модерната икономика. Планираме да има заместник-кмет по сигурността, какъвто няма до момента", подчерта градоначалникът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай