Теменужка Петкова разкри как ГЕРБ ще контролират кабинета

ГЕРБ ще следят изкъсо работата на правителството и контролът ще бъде "повсеместен"

Теменужка Петкова разкри как ГЕРБ ще контролират кабинета | StandartNews.com

ГЕРБ ще следят изкъсо работата на правителството и контролът ще бъде "повсеместен", обяви в интервю за БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова.

Напомни, че ГЕРБ и "Демократична България" са настоявали това правителство да е съставено само от експерти, но от "Продължаваме промяната" са решили да има и политическо представителство. Петкова посочи, че единственият представител на ГЕРБ в кабинета е Мария Габриел.

"Решението от вчера е единственото възможно и правилно решение. Затова гласувах убедено, че трябва да има редовно правителство в България. Това че подкрепяме правителството, не означава, че няма да наблюдаваме изключително стриктно какво се случва в рамките на този кабинет, как се управлява. И при най-малката индикация за грешна посока, повярвайте ми, ще реагираме веднага", каза тя.

Петкова коментира и подкрепата на Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ за кабинета "Денков-Габриел", като подчерта, че е важно да се състави конституционно мнозинство.

"Що се отнася до конституционното мнозинство, това е безспорно много важна стъпка към това да решим сериозни проблеми в страната, а именно - проблеми, свързани с правосъдната система. Решението на тези проблеми минава през промяна в Конституцията. За тази промяна в Конституцията е необходима определена подкрепа. Тя трябва да бъде търсена в рамките на всички парламентарно представени сили. И няма нищо нелогично в това да се търси подкрепата и от ДПС", коментира тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай