Танев няма да подава оставка

Танев няма да подава оставка  | StandartNews.com

На този етап въпросът с моята оставка не стои. Единственият, който може да я поиска е премиерът, който ме е назначил. Това заяви министърът на образованието Тодор Танев и допълни, че към момента с него не са имали подобни разговори, съобщава БГНЕС.

За това дали Реформаторският блок е стабилен след оставката на министър Христо Иванов и оттеглянето на Радан Кънев в опозиция, Танев заяви, че като страничен наблюдател му се струва, че има такова разцепление, но е възможно да има прегрупиране. Танев заяви също, че заема мандат, който е даден на Реформаторския блок, а той самият е от гражданския му съвет. "Не знам кой е ръководителят на блока и това не ми е ясно от дълго време насам. Бях сред тези миналия септември, от които държахме да има формат на РБ като политическа коалиция, което означава субект политически и единство. На този етап ми се струва, че той действа по-скоро като предизборна коалиция", заяви още той.

Танев заяви, че не вижда повод да се стига до оттегляне на доверието от него. За една година министерството е изготвило пет законопроекта. Има почти готов законопроект за професионалното образование, шест пилотни колежа, които са между средното и висше образование, които той самият обикаля из страната и ги прави. Имало и Закон за развитие на академичния състав, изготвен спокойно и с разговори със съвета на ректорите и ръководството на БАН, както и Закон за висшето образование, който вече е в парламента, също Закон за насърчаване на научните изследвания. Ако някой ми поиска оставката трябва да има съответните мотиви кое е онова, което не съм направил. Всичко друго би било политическо, коментира той. Танев заяви, че няма и проблеми с обществените поръчки, каквито спекулации са се появили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай