Свиленски с ключов коментар за бюджета и апел към ГЕРБ

Социалистът припомни стари грехове на ГЕРБ

Свиленски с ключов коментар за бюджета и апел към ГЕРБ | StandartNews.com

Георги Свиленски от БСП категорично заяви, че бюджетът е гарантиран, обезпечен, парите ги има, трябва само да се съберат и платят на българските граждани. Той апелира колегите си от ГЕРБ да се въздържат от квалификации и от обвинения, тъй като българите не са забравили тяхното управление.

"Все още българският народ не е забравил как 500 млн. лв. бяха дадени в ДКК и беше направен само един язовир. Все още не е забравено как бяха дадени авансите за АМ "Хемус" за лотове 7, 8 и 9, за които собствеността още не е придобита. Българите помнят това и ГЕРБ в тази предизборна кампания ще трябва да отговаря", каза Свиленски "Още от деня".

"Служебното правителство в първия месец от своето управление успя да върне кадрите и модела на ГЕРБ в управлението. Предполагам във втория месец от управлението служебният кабинет ще внушава на българските граждани, че политиките, приети от лявото управление, няма да могат да бъдат изпълнени. По-страшното е, ако се опитат да внушат, че тези политики трябва да бъдат ревизирани или преразглеждани", заяви социалистът. 

Той напомни, че служебният финансов министър Росица Велкова е била заместник финансов министър в предишното управление. "Всичките политики са съгласувани с нея. Тя много добре знае откъде са средствата и за какво са предвидени и колко време ще бъдат плащани", каза Свиленски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай