Свиленски подгони Гълъб Донев! Тежко обвинение

Какво поиска депутатът от БСП

Свиленски подгони Гълъб Донев! Тежко обвинение | StandartNews.com

„На 29-ти ноември 2022 г. от трибуната на Народното събрание премиерът Гълъб Донев на въпрос за скандална корупционна сделка за продажба на имот в София, който струва 3 милиона, за 300 хиляди лева, той отговаря, че е възложена проверка и в рамките на седмица ще ни информира за резултата от проверката. На базата на този негов отговор, на 15-ти декември ние пускаме писмен въпрос, в който молим министър-председателя да информира Народното събрание писмено какъв е резултатът от проверката.

И след 18 дни, на 3-ти януари, ние получаваме писмения отговор, в който се казва: „Уважаеми народни представители, във връзка с Вашия въпрос Ви уведомявам, че въпросът е изпратен за отговор на министъра на транспорта и съобщенията“. Това заяви заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски от парламентарната трибуна.

Той изрази възмущението си, че министър-председателят, вместо да отговори, по неговите думи е извършил ролята на куриер, и е препратил въпроса на Министерството на транспорта, където вероятно също имат отговорност за тази сделка. „И когато ти трябва да отговориш на народните представители и българските граждани и да събереш информацията от тези, които са отговорни, ти го пращаш на тях да ти отговорят“, добави Свиленски.

„Днес в транспорта комисия ще дойде министърът и ще ни обяснява как няма пари за НКЖИ и БДЖ и как всеки ден се палят локомотиви, а в същото време имот за 3 милиона се продава за 300 хиляди лева. А колко такива сделки са направени без наше знание? Ето затова искаме информация“, каза в заключение Георги Свиленски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай