Свиленски кърши ръце пред Слави. Оправданията

Каза кога БСП връща мандата

Свиленски кърши ръце пред Слави. Оправданията | StandartNews.com

Председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски взе да кърши ръце пред Слави Трифонов заради скандалния запис от заседанието на Демократична България. От него стана ясно, че „Продължаваме промяната” наричали ИТН мафия, заедно с БСП обмисляли ИТН да нямат министри в новия кабинет, искали да поставят условие Тошко Йорданов да не е председател на групата на ИТН.

Не е било обсъждано предложение по време на преговорите "Има такъв народ" да нямат министри в новия кабинет, оправда се Свиленски.

И веднага нападна Трифонов. "Това беше поводът Слави Трифонов да хвърли за четвърти път държавата в избори. Мога да ви гарантирам, аз съм участвал в абсолютно всички преговори, във всички формати, условия от "Демократична България" "Има такъв народ" да нямат министри, или да имат, или кой да е министър, не са поставяни. Такива условия не са поставяни и от "Има такъв народ", такива условия не са поставяни и от "Продължаваме промяната". Тоест условия за участие като министри за министерства като ресори не са обсъждани и не са били поставяни. В сряда, за да започне работа парламента, трябва да има 121 народни представители, които да се регистрират. Ако няма мнозинство, което да иска да реши тези проблеми, няма абсолютно никакъв смисъл да се задържат нито мандати, нито кандидати за премиери".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай