Сряда,

Светльо Хиподила зове за шутове по отровното трио

От: Рачо Рачев, сн. БГНЕС -
399
Светльо Хиподила зове за шутове по отровното трио
A
A
A

Като много добър израз на гражданска позиция определи протестите Светльо Витков - вокал на група Хиподил и лидер на политическата формация "Глас народен".

Пред БГНЕС той бе категоричен, че на протестите не трябва да има политически лица, защото ги замърсяват, намаляват енергията им. В крайна сметка някои политици се опитват да политизират протеста, вадейки рейтинг от тази позиция, каза Витков.

„Политиците, които идват на протестите, гражданите трябва да ги изгонят с шутове, това мисля. Заедно с т. нар. отровно трио. Няма такива, те не са организатори. Хората искат оставка, не ти трябва някой да ти се появи отпред, за да ти държи реч. Въпросът е само, че протестите свалят правителства, но изборите ги качват. Тук е големият проблем. Малко хора си дават сметка, че ако съберем трите големи партии – ГЕРБ, БСП, ДПС, те имат над 50% от гласовете на целия електорат. Има толкова много хора, които не гласуват. Всъщност силата за промяна е в хората, които не гласуват“, смята той.

„Аз подкрепям протеста, но преди всичко той трябва да има ясна цел“, категоричен е Светльо Витков и допълва: „Само да говорим, че искаме промяна в Конституцията или Велико Народно събрание, това не са конкретики. Един протест има смисъл, когато е конкретен. Какви текстове в Конституцията ще се променят? Защо ще събираме Велико Народно събрание? Какво то ще решава? Това са конкретните неща. Иначе, да викаш за промяна в Конституцията, без да си я чел, според мен, не е адекватно“.

Според него неправилна е тезата, че недоволните от управлението на страната граждани трябва да излъчат лидери, които да обсъждат с властимащите исканията им.

„Ако си спомним предишните протести, където имаше лидери, тези лидери отидоха на преговори, а зад тях няма обществена подкрепа“, коментира Светльо Витков.

„Гражданският протест трябва да си остане граждански и с конкретно искане“, категоричен е той.

Музикантът-политик казва още, че видно за всички дългите протести в един момент започват да губят от енергията си.

„Започват и издънки, пък дори и да са след провокации. Каквото ще да е, но не можеш да чупиш колата на жена с две деца вътре. Някак си не е хубаво“, смята Светльо Витков.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com