Петък,

Сватбени поверия за старта на кабинета "Янев 2"

От: СТАНДАРТ -
256
Сватбени поверия за старта на кабинета "Янев 2"
A
A
A

Нещо старо, нещо ново, нещо назаем. Това поверие за късмет от сватбите в САЩ и Англия спази новият служебен кабинет, който се закле вчера. И ако в миналото булката е носила „нещо старо“, за да предпази себе си и бъдещите си деца от уроки и зли мисли, днес това е символ на приемствеността на рода – старинно бижу или друг предмет, който се предава през поколенията.

В кабинета "Янев 2" 15 от министрите плюс премиера Стефан Янев са ни познати от предишното правителство. Така че няма да ни изненадат, а по-скоро ще продължат делата, които вече са започнали.„Нещо ново“ - това е нужно, за да внесе оптимизъм за началото на бъдещото семейство. Новите министри са трима - Валери Белчев на финансите, Христо Алексиев - на транспорта и Даниела Везиева на икономиката.

„Нещо назаем“ се взима от приятел, който е щастливо женен. Този елемент има силата магически да пренесе на новото семейство поне частица от щастие и радостта на притежателя. В тази роля е Христо Алексиев - той бе предложен от партията на Слави за транспортен министър в първия вариант за кабинет начело с Николай Василев.

За първи път в историята на България един служебен кабинет предава властта на друг служебен.

"Имаме наследени проблеми, които са неизпълними, какъвто е казусът с неизплатените средства в строителния бранш. Имам чувството, че това е заложено нарочно, за да се случи по време на служебния кабинет. Същото е и в енергетиката. Ще е трудно без парламент, но ще се справим”. Това обяви в началото на първото заседание на Министерски съвет премиерът Стефан Янев. Той предупреди министрите, че предстоят тежки месеци.

„Ако работим както досега, ще успеем да държим системите стабилни”, каза още Стефан Янев. И благодари на Кирил Петков и Асен Василев, които бяха министри в предходния служебен кабинет, но отказаха участие в новия, за да се включат в предстоящите парламентарни избори на 14 ноември.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички