Стойнев: Не спират европрограми заради "Южен поток"

Стойнев: Не спират европрограми заради "Южен поток" | StandartNews.com

София. Не вярвам, че заради "Южен поток" започват да ни се спират оперативни програми. Това заяви енергийният министър Драгомир Стойнев в отговор на нападките в тази насока на опозицията и президента.

По думите му ЕК винаги е действала по обективен начин.

Стойнев прикани всички политици да не политизират наказателната процедура за "Южен поток" и добави, че това не е в интерес на държавата ни.

Запитан дали може наказателната процедура да бъде спряна, той отговори, че може да бъде спряна, но е важно да има диалог. Когато някой се оплаче в Брюксел, е нормално ЕК да започне да иска информация, категоричен бе Стойнев.

Може да отговорим и ще отговорим и това не ме притеснява, в постоянен диалог съм с комисаря Йотингер, обясни Стойнев.

Той разясни, че вчера е получил поредно писмо от Йотингер, в което той го уведомява как вървят преговорите между ЕК, Русия и Украйна. Все пак ние сме притеснени, каза Стойнев и добави, че се надява да не се стигне до газова криза.

В постоянен диалог сме с ЕК, днес е получено официално писмо от ЕК и смятаме да отговорим по най-добрия начин, и да се вземе и най-правилното решение, каза Стойнев.

На този етап, считам, че не е нарушена процедурата, тъй като това не е публично дружество, а е проектна компания с 50 % собственост на "Газпром" и 50 % на БЕХ, не се харчат публични средства, заяви Стойнев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай