Станишев: Заетостта на младите хора е приоритет на ПЕС

Станишев: Заетостта на младите хора е приоритет на ПЕС | StandartNews.com

София. "Първият и основен ангажимент е заетостта и пълното прилагане на инициативата за младежка гаранция. Включването на всички млади хора в пазара на труда е приоритет на ПЕС". Това заяви лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев, който представи проект за манифест на Партията на европейските социалисти в Народното събрание.

 

Манифестът трябва да бъде гласуван и приет от ПЕС. Мерките за рестартиране на икономиката на Европейския съюз, което е основният проблем пред растежа, са поставени на второ място в него. "Политиката на реиндустриализация е важна както за България, така и за Европа като цяло", добави Сергей Станишев, цитиран от БГНЕС.

 

Евродесницата налага политика, която няма нищо общо с ангажираността, образованието и заетостта и е крайно време това да се промени, каза още той.

 

Нужна е регулация на финансовите пазари, защото настоящата финансова криза е започнала именно от тях. ПЕС ще настоява за засилване на регулациите върху банковия сектор, който трябва да започне да работи в полза на обществата и гражданите, стана ясно от изказването на Станишев.

 

Създаване на независима европейска агенция за кредитен рейтинг, както и за преграда между търговското и инвестиционното банкиране, е друга цел на европейските социалисти. Свободното придвижване на европейски граждани и политиката на солидарност по отношение на общата политика за миграция и убежища са сред другите приоритети, от които ПЕС няма да отстъпи, каза още Станишев за манифеста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай