Станишев: Трябва нов и справедлив модел за отношенията между ЕС и Арабския свят

Станишев: Трябва нов и справедлив модел за отношенията между ЕС и Арабския свят | StandartNews.com

Аман. „Тук сме, за да покажем нашата последователна подкрепа на очакванията на все повече хора в региона. Необходим е нов и справедлив модел на отношенията между ЕС и Арабския свят. От началото на Арабската пролет ПЕС се ангажира плътно с подкрепа на усилията за изграждане на демократични общества и институции и социална справедливост". Това заяви лидерът на европейските социалисти, който откри в Аман, Йордания, международна конференция, посветена на общата визия за прогресивен арабски свят.

Заедно с лидера на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода Станишев даде старт на форума, в който участват социалистически и социалдемократически партии от цяла Европа, Египет, Йордания, Сирия, Тунис, Ливан Ирак, Мароко, Палестина и др, съобщиха от пресцентъра на БСП.

ПЕС е предложила икономически план за развитие, инвестиции и социални реформи в Европа, стана ясно от Станишев. „За да можем да го реализираме обаче е необходима политическа промяна в Европа, която се олицетворява от ПЕС и нашия кандидат за председател на ЕК Мартин Шулц. Не може ЕС да е стабилен и проспериращ, ако не помогне да има мир, икономическо развитие и социален прогрес по границите му. Затова трябва да има нова политика след евроизборите, иначе ще продължат бежанските вълни, имиграцията и несигурността", коментира още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай