Станишев призова младите за натиск към институциите

Вероника Делибалтова е новият председател на Младежкото обединение в БСП

Станишев призова младите за натиск към институциите | StandartNews.com

София. Вие сте истинското гражданско общество и ваша приоритетна задача е да сте групи за натиск. Искам от вас да бъдете защитници на каузата на справедливостта и когато в една община видите, че кметът или Общинският съвет вършат безобразия, вие да реагирате, вие да поставяте въпросите, така че обществото да знае, че има кой да ги защити. Така лидерът на БСП Сергей Станишев се обърна към младежкото обединение на партията по време на Втората им отчетно-изборна конференция.

Когато се вижда хладно бюрократично отношение от държавни институции, вие трябва да бъдете тези, които се борите с неправдата, подчерта Станише

Според него ако младежите свършат тази работа и ако във всяка община има такива групи за натиск към институциите, които отстояват интересите на хората, на следващата национална конференция те ще бъдат още повече и още по-мотивирани.

"Искам новоизбраният председател, новоизбраният Национален съвет, бъдещото ръководство, да се захванете с такава работа много сериозно. Само така ще ви вярват хората", категоричен е той.

Станишев заяви, че ще се разчита на Младежкото обединение изключително много и в тази кампания за европейски избори. "Вие бяхте много важни и ценни по време на кампанията за националните избори, за което отново благодаря. Сега, в следващите два месеца искам действително да бъдете по улиците, да стигнете до максимален брой хора с нашите конкретни идеи, виждания, с вашите инициативи и да ги убедите да подкрепят нашата листа", каза той. 

По неговите думи тези избори ще окажат влияние и на случващото се в държавата. "От 10 месеца имаме правителство, което за първи път от много години оборва редица клишета на неолибералната политика. Политиката тип „Дянков" – в тази политика всичко, което е социално, не беше приоритет и когато трябваше да се напасват разходи, се режеше живо месо именно от социалната сфера. В изключително трудна среда, с яростна реваншистка съпротива на досега управляващите и правителството, и парламентът приеха много решения, които пряко работят в интерес на младите хора. Трябва да се даде шанс тази политика не само да продължи, но и да се разгърне по всички направления", заключи Сергей Станишев.

Вероника Делибалтова е новият председател на Младежкото обединение в БСП

Междувременно след гласуване на провелата се вчера и днес Втора отчетно-изборна конференция стана ясно, че Вероника Делибалтова е новият председател на Младежкото обединение в БСП. Това стана ясно

Вероника Делибалтова е родена на 14 юни 1988 г. в град Сливен. Завършила е ГПЗЕ "Захарий Стоянов" в Сливен и "Право" в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Новият лидер на младите социалисти членува от 2006 година в БСП, като през 2009 е избрана за председател на МО на БСП - Сливен. От учредяването на Младежкото обединение Делибалтова е член на Националния съвет и Оперативното бюро на организацията.

На Втората отчетно-изборна конференция на младите в БСП бе избран и нов Национален съвет на МО, както и бе прието обръщение във връзка с предстоящите евроизбори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай